abonneren

Dell spreekt geruchten eigen mediaspeler tegen

Dell is niet bezig een eigen muziekspeler te ontwikkelen. De computerfabrikant presteert slecht in de markt voor consumentenelektronica en in zijn strategie om marktaandeel terug te veroveren past geen digitale muziekspeler.Eerder bracht de toonaangevende krant The Wall Street Journal het nieuws naar buiten dat Dell de lancering van zijn "iPod Killer" had uitgesteld. Eén van de hints waardoor analisten dachten dat Dell aan een eigen muziekspeler werkte was de overname in 2007 van Zing.
Met de software van Zing kunnen draagbare mediaspelers streaming audio en video draadloos ontvangen. Een andere hint was de aanwezigheid van Dell op populaire rockfestivals. Dell was daar druk bezig zichzelf te promoten onder muziekliefhebbers. In 2006 stapte Dell uit de markt van draagbare mediaspelers toen het inzag dat het niet kon concurreren met Apple's razend populaire iPod.

Dell - en de rest van de pc-industrie - ziet de komende feestdagen somber tegemoet. Door de wereldwijde kredietcrisis loopt de verkoop van pc's hard terug. In augustus moest Dell 8.500 werknemers op straat zetten. Dell staat op de tweede plaats van grootste pc-fabrikanten ter wereld. Op de derde plaats staat Acer die met zijn netbooks hard bezig is marktaandeel bij Dell weg te snoepen. Dell heeft nog steeds geen eigen netbook ontwikkeld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: