Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Dell sluit zich aan bij Microsoft-Novell

Dell maakt als eerste computerfabrikant gebruik maken van de samenwerking tussen Microsoft en Novell. Het bedrijf gaat servers leveren met Suse Linux Enterprise Server (SLES).Dell gaat servers leveren met Suse Linux Enterprise Server (SLES) van Novell. "Er zijn ontzettend veel gebruikers van Windows Server 2003. Een groot deel van deze gebruikers zoekt aansluiting op Linux.
We gaan daarom Suse Linux Enterprise Server van Novell ondersteunen", zegt Herbert Smals, brandmanager van Dell. De computerfabrikant is de eerste computerbouwer die gebruikt maakt van de overeenkomst tussen Microsoft en Novell. Volgens Dell is deze samenwerking een reden geweest om naast de server producten van Microsoft ook SLES te gaan ondersteunen.

Daarnaast gaat Dell een nieuwe marketingdivisie inrichten die zich richt op de ondersteuning van Suse Linux. Deze divisie zal workshops geven, proof of concepts ontwerpen en diensten ontwerpen die het klanten makkelijker moet maken te migreren naar Suse Linux. Volgens Smals wordt het initiatief ook in Europa uitgerold. Het is nog niet bekend wanneer de Suse Linux-servers verkrijgbaar zijn.

Tijdens de gebruikersbijeenkomst Brainshare in maart zei Roger Levy van Novell al dat er op korte termijn een samenwerking aankwam met computermakers. Dell zou één van deze fabrikanten kunnen zijn, maar ook fabrikanten als HP zouden Linux kunnen distribueren, aldus Levy. Senior analist Michael Goulde van Forrester tegen Boston.com.: "Dell heeft het probleem dat hun producten inwisselbaar zijn voor producten van andere computerfabrikanten. Ze willen meer invloed hebben op wat de klant kiest." Ook voor Novell legt de toezegging van Dell geen windeieren. Al Gillen, vice president bij IDC tegen de Seattle Post Intelligencer: "Nu Dell ook meewerkt, wordt de relatie met Microsoft geloofwaardiger".


Bron: Computable.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie