abonneren

Dell neemt Perot systems over voor 3,9 miljard dollar

Dell neemt het Amerkaanse computer service bedrijf Perot Systems over voor maar liefst 3,9 miljard dollar. Het doel van Dell is zijn service- en it-diensten-aanbod uit te breiden en daarmee kunnen concurreren met HP en IBM.Het is de grootste overname die Dell ooit heeft gedaan . Dell is op dit moment tweede hardware verkoper in de wereld en loopt flink achter op rivalen HP en IBM op het vlak van het aanbieden van gerelateerde diensten en service. Daar komt nu dus verandering in.

Perot Systems is opgericht in 1988 door de voormalige presidentkandidaat Ross Perot. Het aanbieden van diensten is nodig om grote klanten zowel van hardware als alle bijbehorende diensten te kunnen voorzien net als dat het nodig is om nog wat te verdienen nu de marges op hardware steeds kleiner worden.

Deze overname vertoont sterke overeenkomst met de overname van EDS door HP vorig jaar. Ook hierbij versterkte HP zijn aanbod met de service en diensten van EDS ter ondersteuning van de hardware verkoop. Ook EDS is ooit in 1962 opgericht door Ross Perot.

De familie Perot bezit 25% van de aandelen van Perot Systems. Overwogen wordt om Perot Systems directeur Ross Perot Jr, te benoemen als directielid bij Dell nadat de overname rond is.

Bron: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: