abonneren

Dell Latitude Z draadloos opladen

Dat Dell met een nieuw zakelijk superdun notebook komt is niet verbazingwekkend. Wel opvallend zijn de bijzondere eigenschappen van de Lattude Z waaronder draadloos opladen, een aanraakgevoelige rand naast het scherm en "instant aan".Volgens Cnet is de Dell Lattitude Z het eerste notebook dat draadloos kan worden opgeladen. Plaats het notebook op de speciale plaat die daartoe in de notebookstandaard is ingebouwd en het notebook wordt opgeladen. Het opladen duurt ongeveer even lang als via een conventionele acculader.
Goedkoop is de draadloze adapter echter niet, het drijft de prijs van de laptop op met zo'n € 150,- extra.

De aanraakgevoelige rand dient ter bediening van helderheid, contrast en volume en als sneltoets naar daartoe ingestelde programma's. Een andere nieuwigheid, die we wel al eerder bij andere notebooks hebben gezien, is de 'instant-on'-functie. Hiermee wordt het mogelijk om de laptop sneller op te starten en buiten Windows om e-mail te lezen of te surfen op internet. De Dell Latitude beschikt hiervoor over een tweede ARM-processor geïntegreerd op het moederbord. Gebruikers hoeven dan niet het hele besturingssysteem op te starten om basisfuncties te kunnen gebruiken. Bovendien is de ARM-processor een stuk zuiniger zodat langer met een acculading kan worden gewerkt.

De Lattutude Z is ook behoorlijk dun met 14 mm op het dunste punt. Het heeft een 16 inch scherm en gebruikt intels energiezuinige processoren.Met de Latitude Z richt Dell zich voornamelijk op de zakelijke markt. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: