abonneren

Dell kondigt mini-desktopcomputer Studio Hybrid aan

Dell heeft een mini-desktopcomputer met de naam Studio Hybrid aangekondigd. Het gaat om de eerste eco-vriendelijke pc van het bedrijf, waarin notebook-componenten zijn gebruikt om te zorgen dat het apparaat minder stroom verbruikt.Het gebruik van notebook-componenten zorgde er ook voor dat de Dell Studio Hybrid compacter kon worden gemaakt. Hij is 80 procent kleiner dan een mini-tower en wat het stroomverbruik betreft: slechts 65 watt in plaats van de gebruikelijke 300 watt.
Volgens Dell laten ze hiermee de Mac Mini ver achter zich, onder andere omdat de gebruiker het apparaat naar eigen wens kan aankleden. Er zijn diverse gekleurde hulzen van acryl verkrijgbaar, maar ook een huls in eco-stijl, gemaakt van bamboe.

De Studio Hybrid lijkt op een externe harde schijf en is zowel liggend als staand te gebruiken. De exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar voor ongeveer $500 zou u in bezit kunnen komen van een machine met 1,73 GHz Pentium dualcore-processor, 2 GB geheugen en een 160 GB harddisk met daarop Windows Vista. Er zijn ook duurdere uitvoeringen, waarbij u onder andere een tv-tuner, een Blu-ray-station en een 8-in-1 kaartlezer kunt toevoegen.

Bron: Crave, waar ook een filmpje te zien is 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: