abonneren

Dell komt nog dit jaar met DisplayPort-monitor

Naast de huidige blu-ray/hd-dvd-oorlog is er nog een andere formatenoorlog aan de gang: die van de videoaansluitingen. Naast vga, dvi en hdmi gaan ook udi en DisplayPort zich op het strijdtoneel begeven. Dell heeft zich achter DisplayPort geschaard en popelt om de eerste monitor op de markt te zetten.De echte strijd gaat voornamelijk tussen DisplayPort, hdmi en udi.
Udi is een goedkope, verkapte vorm van hdmi waar minder licenties over betaald hoeven worden. De standaard heeft als nadeel dat er geen audio over verstuurd kan worden. Bij hdmi kan dit wel, maar een hdmi-certificering is prijzig. DisplayPort is een compleet nieuwe methode die niet op dvi/hdmi en udi lijkt, maar technisch gezien de meest geavanceerde van de drie is.

Dell heeft inmiddels een prototype DisplayPort-monitor getoond. Dit lijkt triviaal, maar DisplayPort is meer dan een simpele connector: de DisplayPort-techniek wordt ook intern in de monitor gebruikt om alle onderdelen met elkaar te verbinden. Hierdoor kan een DisplayPort-monitor dunner zijn dan we gewend zijn van de huidige lcd-techniek. DisplayPort zorgt ook voor de overdracht van het audiosignaal van en naar de monitor; het prototype is dan ook voorzien van speakers én een microfoon.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie