abonneren

Dell Insprion 11z, geen netbook?

Dell komt met een 11.6 inch Inspiron 11z notebook. Een mini notebook dat nadrukkelijk geen netbook genoemd mag worden. Vervaagt de grens tussen netbooks en notebooks? We schreven het al eerder dat Dell zijn 12 inch netbook, de Inspiron mini 12 van de markt zou halen. Deze beslissing werd verklaard met de stelling dat gebruikers geen netbooks met een groter scherm dan 10 inch zouden willen. De enige werkelijke reden is dat Intel graag zijn ultra low voltage (culv) processoren wil verkopen en dat de prijzen van de op het Atom-platform gebaseerde netbooks te laag zijn.

Nu introduceert Dell in de VS de Inspiron 11z een 11.6-inch (1366 x 768) notebook met Intel Celeron 723 processor. Met 2 GB geheugen, een 250 GB schijf en Windows (Vista) home premium met upgrade naar Windows 7 mag dit volgens Microsoft en Dell geen netbook heten, maar wat is het verschil? De prestaties van de op 1,2 GHz geklokte Celeron zal niet significant afwijken van die van een 1,6 GHz Atom. Waarschijnlijk zijn die zelfs lager. De prijs van $399 is ook een netbookprijs.

Het onderscheid is duidelijk arbitrair en het wordt tijd de kunstmatige grenzen tussen netbooks en compacte ultra-portable notebooks te vergeten. Laten we de apparaten vooral op kwaliteiten, mogelijkheden en prijs beoordelen.
Of de Dell Insprion 11z ook in Nederland zal uitkomen is nog niet bekend.

Bron: Dell

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie