abonneren

Dell: hoge prijs Windows 7 obstakel voor gebruikers

Microsoft heeft veel informatie vrijgegeven over Windows 7, behalve hoeveel het nieuwe besturingssysteem gaat kosten. Zelfs de best ingelichte insider weet niet wat de consument voor Windows 7 moet neerleggen.Darrel Ward, directeur productmanagement bij Dell, maakt zich zorgen over de prijs van Windows 7. Hij denkt dat consumenten niet of langzamer zullen overstappen naar Windows 7 wanneer de prijs hoger ligt dan dievan Vista of XP.
Er is een wereldwijde kredietcrisis en volgens Ward zou het naïef zijn van Microsoft om te denken dat het een prijsverhoging kan doorvoeren zonder dat dit negatieve consequenties heeft voor de verkoop van Windows 7.

Volgens Ward is het al zeker dat de winkelprijs van Windows 7 hoger is dan die van Vista. Ward denkt dat vooral scholen, overheden en het MKB door een hogere prijs zullen wachten met de overstap naar Windows 7. Mogelijk zullen ze helemaal niet overstappen omdat ze door de kredietcrisis de hogere prijs niet kunnen betalen.

Dell is alleen wat betreft de prijs negatief over Windows 7. Dell merkt dat consumenten uitkijken naar Windows 7. Veel bedrijven zijn al bezig om voorbereidingen te treffen voor de overstap. Dell merkt dat de XP Mode in Windows 7 ervoor zorgt dat bedrijven en particulieren minder angstig zijn om de overstap te maken. Ook de ondersteuning voor drivers is goed in Windows 7. Dell verwacht dan ook dat Windows 7 positiever zal worden ontvangen dan Vista. Maar dan moet de prijs geen roet in het eten gooien.


Bron: CNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie