abonneren

Dell gooit nVidia onceremonieus de deur uit

nVidia's geklungel met mobiele chipsets, die en masse defect blijken te raken, krijgt een fors staartje. Naar aanleiding van het 'bumpgate'-drama lijkt Dell besloten te hebben geen nVidia-producten meer te gebruiken in hun pc's.Wie een blik werpt op de Amerikaanse Dell-website zal zien dat er zo goed als geen Dell-systemen meer verkocht worden met een nVidia-kaart. Alleen de dure XPS-lijn en enkele all-in-one-systemen worden nog met nVidia-chips uitgerust.Logisch, want door het lange designtraject kan Dell niet onmiddelijk een ATI-alternatief beschikbaar stellen.

Dell verkocht normaliter al zijn high-end XPS gamingsystemen met nVidia-kaarten. In deze systemen zijn nVidia-kaarten nog wel aanwezig, maar worden niet meer standaard aangeraden en er zijn inmiddels veel meer ATI-opties beschikbaar. Het XPS topmodel is helemaal niet met nVidia-kaarten uit te rusten.

Of Dell deze beslissing ook doorvoert in zijn laptops (en of andere fabrikanten het voorbeeld van Dell volgen) is nog niet duidelijk. Wel mag geconcludeerd worden dat deze stap geen goed nieuws is voor het toch al kwakkelende nVidia.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: