abonneren

Dell en Apple krijgen klappen op pc-markt

De wereldwijde verkoop van pc's en laptops stagneert sinds het begin van de recessie, maar de klappen vallen vooral bij Dell en Apple. Acer en HP profiteren hiervan en zien hun marktaandeel groeien.
Dat blijkt uit cijfers van IDC.

Dell heeft in het tweede kwartaal van 2009 een verkoopdaling van maar liefst 17 procent genoteerd, ten opzichte van het tweede kwartaal van 2008. Met een marktaandeel van 13,7 procent is Dell nog steeds de op-een-na-grootste pc-fabrikant ter wereld, maar het bedrijf wordt nu op de hielen gezeten door Acer, dat door een gezonde groei de gigant tot op minder dan een procent genaderd is. De koppositie gaat naar HP, dat dit kwartaal een groei van 3,6 procent zag.

In Amerika heeft ook vooral Apple het lastig. De verkoop daalde in het tweede kwartaal met 12,4 procent, vermoedelijk vanwege de hoge prijzen van de hardware. Dat zou verklaren waarom Acer, dat juist goedkope notebooks op de markt zet, in de VS een groei van maar liefst 51 procent zag. Ook Toshiba wist in de VS te profiteren van de val van Apple en Dell en noteerde een groei van 33,9 procent.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie