abonneren

Dell brengt tegelijk Windows- en Linux-netbook uit

Dell brengt de Windows- en de Linux-versie van zijn nieuwe Mini 10v-netbook tegelijk op de markt. De Mini 10v heeft ongeveer dezelfde functionaliteiten als de duurdere Inspiron Mini 10 ‘media netbook'.De nieuwe Inspiron Mini 10v zal niet de laatste netbook zijn van Dell die tegelijk in een Windows- en Linux-versie uitkomt. Voorheen bracht Dell altijd de versie met Windows XP eerder uit dan de versie met de Linux-distro Ubuntu. Het is verrassend dat Dell meer gaat doen met Linux. Uit recente onderzoeken blijkt dat consumenten de voorkeur geven aan Windows ophun netbook.

Dell omschrijft de Inspiron Mini 10 als een "media netbook" en de Mini 10v als een "netbook voor erbij". Beide modellen komen met een 120GB of een 160GB harde schijf, een touchpad en ondersteuning voor draadloos internet. De Mini 10 heeft een groter beeldscherm en ondersteunt multitouch-functies. De behuizing van de Mini 10 is ook robuuster dan die van de Mini 10v.

De andere verschillen tussen de beide netbooks zitten vooral in de multimedia-mogelijkheden. De Mini 10 heeft een HDMI-uitgang, terwijl de 10v alleen een VGA-uitgang heeft. De Mini 10 maakt gebruik van een Atom Z-processor en de Mini 10v heeft de minder krachtige Atom N-processor. De Atom Z-processor ondersteunt 720p HD video en biedt een langere accuduur. Op de Linux-versie van de Mini 10v draait versie 8.0.4 van Ubuntu Linux.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie