abonneren

Deense rechtbank wil blokkering AllofMP3

Een Deense rechtbank wil dat een internetprovider alle toegang tot de controversiĆ«le Russische online muziekwinkel AllofMP3.com blokkeert. De uitspraak is een overwinning voor de Deense vertegenwoordigers van de internationale muziekindustrie. AllofMP3.com ligt de laatste tijd onder vuur en het lijkt erop dat de dagen van de website zijn geteld nu Visa en Mastercard geen creditkaarttransacties van de site accepteren. Er lopen ook rechtszaken tegen de website in Duitsland, Rusland, Italië en Groot-Brittannië.

Volgens John Kennedy, de grote baas bij de IFPI, is de uitspraak van de Deense rechtbank een belangrijke stap in het stopzetten van de website. De IFPI vindt dat Allofmp3.com illegaal kopieën van muzieknummer verkoopt en distribueert. Allofmp3.com claimt dat het een licensie heeft gekregen om online muziek te verkopen van de Russische organisatie ROMS. Volgens de internationale muziekindustrie heeft ROMS echter niet het recht om licenties te geven voor content waarop auteursrecht zit. Sterker nog, ROMS is enige tijd geleden uit de internationale copyright federatie gegooid.

AllofMP3 heeft op de uitspraak van de Deense rechter nog geen commentaar gegeven. AllofMP3 zegt dat het heeft geprobeerd om samen te werken met de muziekindustrie maar dat de industrie dit weigert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie