abonneren

Deens bedrijf ontwikkelt koeling met vloeibaar metaal

Het Deense bedrijf Danamics heeft een processorkoeler ontwikkeld, waarbij de warmte met vloeibaar metaal wordt afgevoerd. De technologie zou zelfs geschikt zijn om in laptops te gebruiken. Bij de processorkoeler van Danamics zorgt een elektromagnetische pomp ervoor dat de vloeibare metaal in beweging blijft. Omdat metaal geschikt is als geleider van warmte én electriciteit kan een electromagnetische pomp de koelvloeistof rondpompen. Eerdere pogingen om een dergelijke koeler te maken mislukten, omdat de pomp teveel energie verbruikte.

Danamics heet daar nu een oplossing voor gevonden met een techniek die multi-string heet. Deze techniek verbruikt niet meer dan 1 watt en is volgens de fabrikant efficiënter dan luchtkoelers. Danamics is daarmee het eerste bedrijf dat een commercieel verkrijgbare processorkoeler op basis van vloeibaar metaal op de markt brengt. Reservoirs en radiators zijn evenmin nodig en er zijn geen bewegende, slijtagegevoelige delen. Bovendien is de koeler stil en trillingsvrij te gebruiken.

Danamics gaat de vinding als Danamics LM10 verkopen brengen, maar heeft nog geen informatie over prijzen en beschikbaarheid bekendgemaakt.

Via: Bios Dynamics

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord