Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

December 2006: 94 procent van alle mail is spam

Échte emailtjes zijn straks niet meer dan een afrondingsfoutje op het totale aantal mailberichten dat per dag verstuurd wordt: meer dan één miljoen zombie-pc's versturen dagelijks wereldwijd miljarden spamberichten.Volgens een onderzoek van Postini was in december maar liefst 94% van al het mailverkeer te wijten aan spammail.
De hoeveelheid spamverkeer is in 2006 met 147% gestegen, voornamelijk doordat spammers nu gebruik maken van gehackte pc's van nietsvermoedende computergebruikers.

Naast een toename van spam is er nog een ander probleem: de spamberichten zelf worden steeds groter en maken daardoor het internet trager. Dat spammers voor grotere berichten kiezen (zoals bij image spam het geval is) is vooral te wijten aan dat ze niet meer voor hun eigen bandbreedte hoeven op te draaien. In plaats van de berichten zelf te versturen, worden de spammails verstuurd door een botnet van geïnfecteerde pc's. De hoeveelheid spamdata is daarom niet met 147 maar met 334 procent toegenomen.

Volgens Postini moet er snel wat gebeuren aan het huidige mailsysteem. Hij pleit voor 'managed e-mail services', zoals nu al intern bij bedrijven gebruikt worden.

InformationWeek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 09 november

Laatste reactie