abonneren

Debt Buster

Debt Buster ziet er vrolijk en eenvoudig uit, maar het gaat hier om een serieuze applicatie om je persoonlijke financiën weer op orde te krijgen. Je kunt een maandelijks budget instellen en de dagen aangeven waarop je geld ontvangt of uitgeeft.
De applicatie probeert je van geldbesparende tips te voorzien, terwijl een ballon op het startscherm langzaam opstijgt om aan te geven hoeveel van je schulden je hebt afbetaald.

De applicatie biedt een intuïtieve manier om alle uitgaven en financiën te beheren. Ondanks zijn speelse uiterlijk slaat Debt Buster geen slecht figuur wanneer je ‘m afzet tegen populaire financiële applicaties als Pageonce – Money & Bills (gratis), Pageonce Pro – Money & Bills (€ 10,49) en Jumsoft Money (gratis). Je voert je uitgaven en je maandelijkse inkomen in en kunt in een taartdiagram zien waar je geld naar toe gaat. Gebruik je de applicatie op de juiste manier, dan kun je er je geld goed mee beheren. De applicatie stuurt je herinneringen bij bepaalde acties, kan e-mails sturen met een overzicht van je financiële situatie en door middel van een wachtwoord bescherm je je gegevens tegen nieuwsgierige aagjes.

Een nadeel van Debt Buster is dat je alle gegevens handmatig in moet voeren. Nederlandse banken hebben nog geen API’s om bankgegevens in third-party-applicaties aan te spreken, maar dat kunnen we de ontwikkelaars van Debt Buster niet verwijten. Wel praktisch is dat de applicatie eenvoudig overgeschakeld kan worden van bedragen in dollars naar bedragen in euro’s (of een andere valuta).

Beoordeling: ★★★½☆

Debt Buster: iPhone: € 2,39 (v1.0, 1.4 MB)

Kijk voor meer iPad en iPhone apps op www.iphonemore.nl

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Website, Algemeen

Tags: