abonneren

Deal Google en Yahoo gaat mogelijk niet door

De geruchten dat de op handen zijnde deal tussen Google en Yahoo niet doorgaat, worden steeds sterker. Google probeert al wekenlang een samenwerkingsverband met Yahoo tot stand te brengen. Als het doorgaat dan gaat Google alle advertenties rondom Yahoo's zoekdienst beheren.Niet alleen concurrent Microsoft was ongerust overeen mogelijke deal tussen de twee internetgiganten, maar ook een aantal grote adverteerders. Zijzijn bang dat een deal de competitie belemmerd, prijzen omhooggaan en adverteerders minder keus hebben bij wie ze online advertenties kopen.


Het Amerikaanse ministerie van Justitie begon in juni een grootscheeps onderzoek naar de aanstaande deal. Justitie wil een aantal beperkingen opleggen aan Yahoo en Google. Door deze restricties zouden de beide internetgiganten minder voordeel halen uit een samenwerking. Door de bemoeienis van Justitie denken Google en Yahoo er serieus over na om een eventuele samenwerking in de ijskast te stoppen.

Google en Yahoo kunnen wel bezwaar aantekenen tegen de restricties die Justitie aan ze oplegt, maar dit zou een jarenlang juridische strijd betekenen die in de miljoenen dollars kan lopen. Zeker in deze economisch onzekere tijd zijn beide bedrijven zeer huiverig om grote sommen geld over de balk te gooien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie