abonneren

De visie van de Google-baas op Android en Glass

Topman Larry Page sprak na een niet niet heel positief kwartaalresultaat over allerlei Google-zaken. Het was geen nieuws, maar meer een toekomstvisie.

De mede-oprichter van Google beschouwde donderdag bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten diverse Google-zaken.

Page zei uitdrukkelijk dat hij geen nieuws ging vertellen over de diverse Google-producten waar tegenwoordig veel over gepraat wordt, maar hij gaf wel commentaar bij de belangrijkste afdelingen binnen Google.

Hier is een overzicht:

Over Google Glass, de strategie voor functies, prijs en het ecosysteem voor onafhankelijke ontwikkelaars.

“Het is nog vroeg dag voor dit product. We geven maar een klein aantal ervan uit. Ik denk dat we waarschijnlijk erg goed zijn in ecosystemen met onafhankelijke programmeurs, gebaseerd op onze ervaring met Android. Dus daar ben ik al niet te bezorgd over. Ik vermoed dat het prijskaartje gebaseerd is op ontwikkelaars die willen meedoen aan vroege tests. We hebben hierover niets nieuws te vertellen. Ik zou het geen luxeprijs (1.500 dollar - red.) noemen, maar hij ligt vrij hoog. Wat doen mensen met Glass? Ik vind de fotocamera, video telefoon, snelle boodschappen en navigatie samen een vrij indrukwekkende ervaring is. Dat zijn een aantal van de kernfuncties die we in het toestel ingebouwd hebben. We popelen om dit ding bij ontwikkelaars te krijgen en andere mensen die hier ervaringen voor bouwen waar we nog niet aan gedacht hebben.”

Mensen die apps gebruiken versus mobiele Google search

“We krijgen altijd de vraag over apps tegenover Google search. Ik ben daar niet zo heel bezorgd over. Mensen gebruiken ook apps op het web. Er zijn veel sterke sites en dergelijke. Dus daar gaan we al lang mee om. Het is een fundamenteel geweldig iets. We zijn betrokken in veel internettrafiek en bij veel surfers. In het algemeen wil die informatie gevonden worden. We werken hard om er zeker van te zijn dat de gebruikerservaring goed is en dat met mensen afleveren op de juiste plaats.

 

De toekomst van Android

Na het ontslag van Andy Rubin als leider van de Androidafdeling, zei Page dat Google zeer ambitieuze doelen heeft voor Android.

Maar hij merkte snel op dat er donderdag geen gegevens over die doelen zouden onthuld worden.

‘Hij besliste dat het tijd was om de leiding over te dragen en om een nieuw hoofdstuk te beginnen bij Google,” zei Page nog over Rubin.

Bedenkingen over de impact van Facebook Home op Android

“Ik denk dat Google heel gefocust is op het bouwen en creëren van geweldige Androidervaringen binnen het sterke ecosysteem dat we hebben. En het is geweldig om te zien dat ontwikkelaars echt gebrand zijn op bouwen voor Android. Ik denk dat het vlotjes gaat en ik ben er vrij opgewonden over.”

Debat over Androidfragmentatie

Terwijl hij beschrijft dat hij “het plezier heeft om Androidtelefoons te gebruiken van een waaier aan fabrikanten”, geeft hij toe dat de ervaringen uiteenlopen.

“In de negatieve zin is dat fragmentatie,” geeft Page toe, maar hij voegt eraan toe dat het innovatie is als je het positief bekijkt.

Geschreven door: Jibbe Van op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Larry Page

Nieuws headlines

Laatste reactie