De vijf meest briljante hacks van de TNW conferentie

De Kings of Code Hack Battle is altijd een van de hoogtepunten van de TNW Conferentie: een wedstrijdje hacken voor developers. De projecten – die in 36 uur worden geproduceerd – zijn een beetje gek, inventief, mooi, of een combinatie van die drie. Wij hebben de leukste vijf van de afgelopen conferentie van 24 en 25 april voor je op een rijtje gezet.

Oh en handig om te weten: dit jaar waren er negen API’s die de hackers konden gebruiken: van  SendGrid, Deezer, Pearson, Mashery, Spotify, Interoute, Verisign, Twitter, Paypal en Push.co.

HipsterCity

Dit is een reisgids voor hippe reizigers. Het gebruikt Instagram en Twitter om de populairste plaatsen in zeven steden uit te zoeken, gebaseerd op de tweets en foto’s die er op dit moment over deze locaties worden geplaatst. Een carrousel laat de vijf populairste locaties zien, met een timer die voorspelt wanneer de plek te mainstream is om te bezoeken. Met een klik op de foto zijn recente tweets te zien en vind je antwoord op de vraag of je een zonnebril nodig hebt.

HolyCelsius

Het maakt me niet uit waar we naartoe gaan, als het er maar lekker weer is. Dat is een zin die veel mensen uitspreken voor ze op een langverwachte vakantie gaan. HolyCelsius helpt je bij het uitzoeken van een bestemming die past bij het klimaat dat je verlangt.

SneakJam

Hoe een Snapchat-app voor muziek eruit zou zien? Nou, zoals Sneakjam. Deze applicatie laat je zoeken naar elke track die je op Spotify kunt vinden, en laat je 10 seconden van een nummer uitzoeken. Dit kun je vervolgens als een soort voorproefje naar één van je contacten sturen. Vinden ze het nummer leuk, dan kunnen ze het vervolgens downloaden op Spotify.

Beat for Speed

Als je op zoek bent naar de leukste muziek voor in je auto, dan zit je goed bij Beat for Speed. Met deze nieuwe iOS app past de muziek die je luistert zich aan aan je snelheid. Als je vast staat in de file luister je naar langzame reggae, maar als je met 120 over de snelweg gaat zul je opzwependere muziek voorgeschoteld krijgen.

Sema Search

Met deze browserextensie krijg je context te zien aan de hand van verschillende bronnen.  Als je bijvoorbeeld een Wikipedia pagina bezoekt, krijg je voor elk woord of elke term extra informatie aan de hand van verschillende bronnen voorgeschoteld. Zo kun je snel meer te weten komen over een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent. Heel handig en daarom ook terecht de winnaar van de wedstrijd. 

Wij zijn benieuwd: vind je dat Sema Search de terechte winnaar is, of is een van de andere vier projecten leuker?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten