abonneren

De verschillen tussen de Surface Pro 4 en de iPad Pro

Microsoft presenteerde gisteren de Surface Pro 4, de opvolger van de beroemde Pro 3 en een echt productiviteitsmonster. Er is nog een tablet die het werk van de laptop wil overnemen: De iPad Pro. Hoe verhouden deze twee laptop/tablets zich tot elkaar? We zetten de verschillen op een rij.
  Surface Pro 4 iPad Pro
Display De iPad Pro heeft een scherm van 12,9", met een resolutie van 2,732 x 2,048 pixels en een dichtheid van 264 ppi. Dat komt neer op 5,6 miljoen pixels. De Surface Pro 4 heeft een scherm van 12,3". Dat heeft een resolutie van 2,736 x 1,824 pixels met een dichtheid van 267ppi, wat in totaal 5 miljoen pixels betekent.

 


 

  Surface Pro 4 iPad Pro
Opslagruimte De Surface Pro 4 komt in verschillende edities uit, van 128 GB, 256 GB, 512 GB en zelfs 1 TB. De iPad Pro komt in 32 GB of 128 GB uit - een 64 GB-versie ontbreekt. Het geheugen van de iPad Pro is bovendien niet uit te breiden.

 


 

  Surface Pro 4 iPad Pro
Internet Geen enkele Surface ondersteunt 4g/LTE of ander draadloos internet buiten wifi. Wel is het mogelijk om een optionele docking station aan te sluiten met een ethernet-poort. De 128 GB-variant van de iPad Pro komt in 2 varianten beschikbaar: Eentje zonder, en eentje mét 4g/LTE.

 


 

  Surface Pro 4 iPad Pro
Processor De Surface Pro 4 komt in verschillende varianten beschikbaar met verschillende processoren. Dat zijn de Intel Skylakes, specifiek de m3, i5 of i7. De iPad Pro draait op Apples eigen A9x-processor, een 64-bit-cpu die 70% sneller is dan zijn voorganger.

 


 

  Surface Pro 4 iPad Pro
Werkgeheugen De Surface Pro 4 komt in 3 varianten beschikbaar, met 4 GB, 8 GB of 16 GB aan werkgeheugen. De iPad Pro heeft 4 GB aan RAM-geheugen.

 


 

  Surface Pro 4 iPad Pro
Aansluitingen De Surface Pro 4 heeft een USB 3.0-aansluiting en een sd-kaartlezer. Met de optionele docking-station is het ook mogelijk om het aantal usb-poorten uit te breiden tot 4, en een ethernet-poort toe te voegen. De iPad Pro heeft alleen een Lightning-aansluiting waarmee het apparaat op te laden is, en te verbinden aan een pc. Externe apparaten werken er niet op.

 


 

  Surface Pro 4 iPad Pro
Accessoires De Typecover van de Surface Pro 4 lijkt veel op die van de Pro 3, met een aantal verbeteringen. Zo zit er een vingerafdrukscanner naast het touchpad om biometrisch te kunnen inloggen, en het touchpad is 40% groter dan dat van zijn voorganger. In de introductievideo zegt Microsoft dat de vingerafdrukscanner alleen in de VS te krijgen is.
De Surface Pro 4 maakt ook gebruik van een stylus, die mee wordt geleverd met het apparaat. Bovendien is de stylus van de oude Surface Pro 3 ook te gebruiken op de Pro 4.
Het is bij de iPad Pro mogelijk een optionele stylus te kopen, de 'Apple Pencil'. Die kost 99 dollar - Europese prijzen zijn nog niet bekend. Daarnaast moet de cover/toetsenbord los wordt gekocht. Die kost 169 dollar.

 


 

  Surface Pro 4 iPad Pro
Besturingssysteem De Surface Pro 4 draai standaard op Windows 10 Pro. Bovendien komt het apparaat met een 30 dagen durende preview van Office 365. De iPad Pro draait op iOS 9, het meest recente besturingssysteem voor apparaten. Het OS krijgt ook de komende jaren nog steeds upgrades van Apple, dus het zal niet snel verouderen. iOS is echter niet ideaal voor veel zware toepassingen - je hebt bijvoorbeeld geen verkenner, en de applicaties moeten speciaal voor het OS worden gemaakt.

 


 

  Surface Pro 4 iPad Pro
Prijzen De Surface gaat in ieder geval € 999,- euro kosten. De prijzen lopen op naar gelang je een betere processor, of meer werkgeheugen of opslagruimte neemt. Het duurste model kost dan ook niet minder dan € 2,499,-. De Europese prijzen voor de iPad Pro zijn nog niet bekend, maar het apparaat gaat 799 dollar kosten voor de 32 GB-variant. Daarnaast komt er een 128 GB wifi-variant uit voor 949 dollar, en een 128 GB-variant met 4G/LTE die 1,079 dollar gaat kosten. Daarbij komen dan ook nog de stylus (99 dollar) en het toetsenbord (169 dollar).

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: iPad, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Ipad Pro, Surface Pro, Surface

Nieuws headlines

Laatste reactie