abonneren

De tien schadelijkste virussen uit de geschiedenis

Symantec heeft een lijst opgesteld van malware die in de - inmiddels veertigjarige - geschiedenis van het internet de grootse impact heeft gehad. Dat is volgens de beveiliger níet - zoals je misschien zou verwachten - Conficker, maar good old I Love You.I Love You dateert uit 2000, een jaar dat mensen nog veel minder bezig waren met computerbeveiliging dan nu. Bovendien was de subjectregel, I Love You, voor veel mensen heel verleidelijk. Voor heel veel mensen zelfs: ruim 50 miljoen pc’s raakten met het virus besmet.
Daaronder ook de mailsystemen van bijvoorbeeld het Pentagon, de CIA en het Britse parlement.

Ook aan de derde plaats in de lijst, Melissa, zit een anekdote vast. Melissa was de naam van een striptease-danseres op wie ene David L. Smith compleet verkikkerd was. Zijn andere grote passie was het schrijven van malware – et voilà, Melissa was geboren. Een hardnekkige dame: zelfs in 2005 dook zij nog af en toe op.


Hieronder ziet u de complete lijst van Symantec

01. I Love You (2000)

02. Conficker (2009)

03. Melissa (1999)

04. Slammer (2003)

05. Nimda (2001)

06. Code Red (2001)

07. Blaster (2003)

08. Sasser (2004)

09. Storm (2007)

10. Morris (1988)

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord