abonneren

De Simpsons populair bij spammers

Spammers grijpen de film van de 'Simpsons' aan om gegevens van nieuwsgierige filmliefhebbers te achterhalen. Mensen krijgen spammails toegestuurd waarin hen gevraagd wordt mee te doen aan een enquête over de film. Wie meedoet, maakt - maar niet heus!- kans op een prijs. Doel van de spammers is om e-mailadressen te verzamelen. Het spambericht bevat een afbeelding van Homer Simpson in ondergoed, die vraagt of de ontvanger van plan is de film te gaan bekijken. Daarnaast verzoekt de vader van het Simpsons-gezin om een vragenlijst in te vullen.
De ontvanger hoeft daarvoor alleen maar op een link te klikken. Om de filmliefhebber over de streep te trekken, worden prijzen in het vooruitzicht gesteld. Zoals vaak bij spam is dit aanbod echter misleidend en maken deelnemers geen kans op een prijs. De spammer wil alleen weten of het e-mailadres actief in gebruik is; met als gevolg dat de betreffende ontvanger meer spam kan verwachten.

SPAMfighter, dat over deze Simpsons-spam bericht, meldt dat spammers dergelijke methodes al eerder gebruikten, bijvoorbeeld rondom de nieuwste 'Harry Potter'- en 'Pirates of the Carribean'-films.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord