abonneren

De nieuwste zoekmachine heet Cuil

Er is een nieuwe zoekmachine, gemaakt door ex-medewerkers van Google. Cuil bestaat nog maar twee jaar en heeft inmiddels 120 miljard webpagina's geïndexeerd.Cuil is bedacht door Anna Patterson, die al eerder een eigen zoekmachine maakte. Google was zo onder de indruk, dat ze de technologie in 2004 kocht en Patterson in dienst nam. Twee jaar later vertrok ze alweer om opnieuw een zoekmachine te maken, samen met echtgenoot Tom Costello en twee andere voormalige Google-medewerkers: Russell Power en Louis Monier.
Durfinvesteerders zagen er wel iets in en stelden 33 miljoen dollar beschikbaar om de zoekmachine Cuil, uitgespoken als 'cool', te ontwikkelen.

De makers van Cuil willen niet bekendmaken hoe het is gelukt om kennelijk onopgemerkt en met relatief weinig computers (vergeleken met Google) zo'n enorme hoeveelheid webpagina's te indexeren. Google gaf dit weekend aan dat ze regelmatig 1 biljoen webpagina's langsgaan, maar daarbij zijn dubbele pagina's geschrapt. Ook worden unieke en tijdelijke url's, bijvoorbeeld die van online agenda's, niet meegenomen.

Zelf proberen kan via www.cuil.com.

Via: New York Times

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: