abonneren

De nieuwe HTC One M8

In Londen werd zojuist de nieuwe HTC One gelanceerd. Het was niet een hele spannende presentatie, aangezien er al een video is uitgelekt waarin het nieuwe toestel in geuren en kleuren wordt besproken.

De HTC One M8 is de opvolger van de HTC One, de smartphone met aluminium behuizing. De nieuwe One M8 wijkt qua design niet veel af van zijn voorganger, maar heeft virtuele toetsen op het scherm gekregen, in plaats van echte toetsen aan de onderkant van het toestel. De hoeken van de telefoon zijn ook iets ronder en de case van de telefoon heeft streepjes op het metaal, die eerder aan materiaal voor een ring of sieraad doen denken dan aan dat voor een telefoon. Het scherm is iets groter geworden (5 inch), zonder dat het toestel niet meer fijn aanvoelt in je hand.

40% langer met je batterij

Verder is het toestel voorzien van een 2,3 GHZ-quadcore-processor, 16GB opslaggeheugen en 2GB aan werkgeheugen, dat met een micro-sd-kaart is uit te breiden tot maximaal 128GB. De telefoon heeft een grotere batterij en gaat daardoor een 40% langer mee dan de M7. Ook heeft het toestel een extreme batterij-besparingsmodus: je telefoon kan op stand-by wel twee weken mee. Daarnaast hoef je het toestel niet helemaal aan te zetten om te checken hoe laat het is. Door twee keer op het scherm te drukken kun je de tijd checken, zodat je batterij bespaart. Superhandig is ook dat je een gesprek op kunt nemen zonder dat je bijvoorbeeld met je vieze vette pizzavingers over het scherm hoeft te swipen. Dat doe je door je telefoon gewoon tegen je oor te houden.  

Selfies en diepte

Ook heeft de telefoon verschillende camera-modi, waaronder een heuse selfie-modus. De telefoon heeft een 5 megapixel frontcamera, zodat je selfies er goed uit zullen zien. De achterkant van de telefoon heeft maar liefst twee camera’s en kan zo herkennen welk object dichter bij en welk object verder weg staat. Zo kun je met een tap op het scherm mensen in de achtergrond vervagen. Het scherpstellen van de camera gaat ook een stuk sneller, in 300 miliseconden ben je klaar om een scherpe foto te maken. Bij het filmen heb je de optie om tijdens het filmpje op pauze te drukken, om na een tijdje weer verder op te nemen. En voor de klunzen onder ons: als je de telefoon laat vallen, wordt het scherm gratis gerepareerd. 

Kun je niet wachten om de telefoon aan te schaffen? Dan hoef je niet lang meer te wachten: de verschijningsdatum van het toestel is in april. 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie