abonneren

De kosten van de iPhone

599 dollar, dat kost de 8GB-uitvoering van de iPhone in de winkel. Analist iSuppli heeft becijferd wat het kóst om een dergelijk apparaat te maken -- en heeft ook meteen een overzicht gemaakt van bedrijven waarvan onderdelen in de iPhone verwerkt zitten.
Altijd interessant...iSuppli heeft de kosten van de hardware en van de productie bij elkaar opgeteld en komt dan, voor de 8GB iPhone, op een bedrag van $ 265,83. Dat betekent dat Apple ongeveer 55% winst maakt op elk verkocht model. Ongeveer, want een aantal bijkomende kosten (bijvoorbeeld voor de bevoorrading van de magazijnen) heeft iSuppli buiten beschouwing gelaten. Maar toch: het blijft een aardig bedrag!

Ook heeft iSuppli gekeken naar welke componenten er gebruikt zijn. Dat levert een leuk rijtje op. Voor de kosten is uitgegaan van de 8GB iPhone.

OnderdeelFabrikantKosten in dollars
Componenten voor signaalverwerking en draadloos netwerkInfineon15,25
Serial display interface-chipNational1,50
Scherm-moduleBalda+TPK27
Touch-screenEpson/Sharp/Toshiba24,50
ProcessorSamsung14,25
Flash-geheugenSamsung48
SDRAM-geheugenSamsung14
Bluetooth-siliciumCSR1,90
Wifi smalband-chipMarvell6

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord