Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

De jaarbalans van BREIN: ruim 2600 sites afgesloten

Afgelopen jaar heeft stichting BREIN niet stilgezeten in de strijd tegen piraterij. Zo werden er 2485 onderzoeken uitgevoerd: 586 met betrekking tot (en we citeren even) "illegale verspreiding van bestanden op internet en 1246 met betrekking tot aanbod van illegale dragers op internet. Daarnaast 643 zaken betreffende offline aanbod van illegale dragers en 10 met betrekking tot illegale vertoningen van film."Er werden in de acties onder meer 96 illegale p2p-sites met meer dan 7 miljoen gebruikers en 2585 http-websites afgesloten.
In totaal verleenden die sites illegaal toegang tot enkele miljoenen bestanden van met name recente populaire werken. Ook werden 9930 advertenties voor illegale dragers van veilingsites verwijderd.

BREIN wil overigens wel benadrukken dat de indruk die veel mensen hebben - dat BREIN achter consumenten op internet aanzit - onjuist is. Het gaat BREIN om de zogenaamde ‘superhelers'; websites waar internetgebruikers grootschalige toegang krijgen tot ongeautoriseerde content. Ook al staat de content niet op de site zelf, toch zijn dit de winkels waar de consument met één muisklik begint met downloaden van het illegale aanbod. BREIN stelt deze sites verantwoordelijk voor wat er wordt aangeboden.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie