abonneren

De interactieve etalageruit

Een ‘plakbaar’ touchscreen voor op het raam? Jazeker, dat is mogelijk. iWindow produceert een projectiefolie met touchscreenfunctionaliteit. Maar haast u niet naar de winkel: het product is vooral bedoeld voor winkeliers om hun etalage te voorzien van interactieve functionaleit. Feitelijk bestaat het systeem uit vier componenten: een rear projection folie dat werkt op basis van kristallen, een touch folie dat gevoelig is voor weerstandsverschillen, een beamer en een computer.
Op de pc staan drivers om de touch screenfunctionaliteit aan te sturen en natuurlijk de applicatie die de beamer moet projecteren. Het systeem is eigenlijk geniaal door zijn eenvoud.

Het projectiefolie komt in twee varianten: doorzichtig en zwart. De zwarte variant geeft volgens distributeur XAM het mooiste resultaat, omdat deze geen last heeft van omgevingslicht. Al werkt het doorzichtige folie volgens XAM ook prima.

Tijdens een demo bij Capricorn Computerservices in Den Hoorn - zij beschikken inmiddels over een compleet systeem - maakte XAM gebruik van de zwarte versie. En het moet gezegd: de demo was zeer overtuigend. De beelden waren mooi scherp en de tekst was bij een resolutie van 1024 x 768 uitstekend leesbaar en vergelijkbaar met een goed lcd-scherm.

Ook de touchscreenfuntionaliteit van de iWindow werkt uitstekend. Het scherm reageert goed op aanwijzingen van vingers en is - mits de programmeur zijn werk goed doet - tevens gevoelig voor lang drukken / slepen om bijvoorbeeld te kunnen scrollen.

De mogelijkheden van de iWindow zijn eindeloos en wordt alleen beperkt door de mogelijkheden van de computer of de fantasie van de gebruiker, omdat simpelweg alles werkt. De prijs van dit moois: ongeveer € 10.000 voor een compleet systeem, inclusief een interactieve applicatie.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie