Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

De Gizmondo staat op uit zijn graf

Herinnert u zich de Gizmondo nog? De handheld gameconsole die de Gameboy Advance wel even terecht zou wijzen met zijn revolutionaire technieken als gprs en gps? Die na zijn introductie een wel heel stille dood stierf? Toch lijkt het verhaal voor Gizmondo niet over en uit...De Gizmondo, gelanceerd in 2005, was zo impopulair dat het bedrijf in 2006 al failliet was. Vervolgens raakte de firma vorig jaar in opspraak door de activiteiten van toman Stefan Eriksson, die zijn Bugatti op spectaculaire wijze wist te crashen en veroordeeld is voor het verdonkeremanen van bedrijfstegoeden.
Toch denkt de ex-directeur van de Europese tak van Gizmondo dat er nog steeds een markt voor de gameconsole is.

Carl Freer heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Plextek, een Engelse electronicafabrikant. Volgens Freer is de Gizmondo niet geflopt door de hoge prijs, het lelijke design en de waardeloze games maar omdat de console 'niet volledig op de markt geïntroduceerd werd' en een hernieuwde introductie zou de Gizmondo nieuw leven in moeten blazen.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie