abonneren

De eerste usb 3.0 externe harde schijf ter wereld

Primeurtje van Freecom: het bedrijf kondigt vandaag de 'Hard Drive XS 3.0 aan - de eerste externe harde schijf ter wereld met 'SuperSpeed USB' technologie. Alsof dat alleen al niet genoeg is, benadrukt Freecom dat de Hard Drive XS 3.0 óók de kleinste 3.5" desktop harde schijf op de markt is. Ons gaat het natuurlijk vooral om dat usb 3.0. Dat levert in theorie snelheden op tot 5.0 Gbit/s, veel meer dan de 480 Mbps die usb 2.0 aankan. Ideaal dus voor wie snel grote hoeveelheden data of grote bestanden (denk: films. denk: complete back-ups) wil opslaan.

Maar wat heb je aan een externe harde schijf met usb 3.0 wanneer je computer alleen usb 2.0-poorten heeft? Hebben ze ook aan gedacht. Freecom komt namelijk ook meteen met de benodigde USB 3.0 controller zodat computer/notebook-gebruikers direct van deze topsnelheden gebruik kunnen maken.

De Hard Drive XS 3.0 wordt verwacht in november en komt in 1, 1,5 en 2 TB. Prijzen beginnen bij 119 euro voor de 1 TB-uitvoering. voor de USB 3.0 Controller Cards: Express Controller Card voor notebooks dient € 29,95 betaald te worden terwijl de Add in Controller Card voor PC's € 25,95 gaat kosten/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: