abonneren

De eerste Google telefoon in Nederland

Wanneer hij precies op de Nederlandse markt verkrijgbaar zal zijn en wat de prijs wordt is nog niet bekend, maar dat de G1, de eerste internettelefoon met Android als besturingssysteem eraan komt is wél zeker. Provider T-Mobile hield vanmiddag een persconferentie. De opbouw van de G1 is dermate opgezet dat de gebruiker optimaal gebruik kan maken van de Google applicaties. Zo staat er een zoekbalk op de openingspagina en is Google Maps al geïnstalleerd.
Meer applicaties zijn gratis te downloaden in de ‘market' van Android en het is ook mogelijk om zelf programma's te ontwikkelen en te publiceren. Die open toegankelijkheid van het systeem is wat Android, volgens de makers, zo uniek maakt.

Een bijzondere applicatie is Shopsavvy waarmee barcodes gescand kunnen worden. Via internet wordt er vervolgens gezocht naar waar dat product te koop is en hoeveel het bij de verschillende winkels kost. Ook webwinkels uiteraard! Van de barcodes kunnen gebruikers ook een wenslijst maken en deze publiceren op bijvoorbeeld hun Facebook-pagina. Deze dienst is op dit moment overigens alleen nog actief in Amerika en Engeland. Niet zonder succes overigens; dagelijks vinden er in Amerika 1 miljoen scans plaats.

De G1 bevat verder een groot aanraakscherm, uitschuifbaar full qwerty toetsenbord en wordt standaard met een sd-kaartje van 2 gigabyte geleverd. Het apparaat is gebouwd door HTC en zal enkel te koop zijn bij T-Mobile. Op termijn zullen andere Android-toestellen gelanceerd worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: