abonneren

De Droplet is een slimme sproeier met een plantenencyclopedie

De Droplet kost dan misschien wel bijna 300 euro, maar de makers van de slimme tuinsproeier denken dat je dat er binnen een jaar of 2 weer uit hebt. De sproeier kan namelijk op een 'slimme' manier je tuin bewateren - en je daar heel veel water mee besparen.
Op dit moment is de Droplet nog niet in Nederland te koop, al kan dat via een omweg wel via Amazon. Je krijgt daarvoor een 'slimme sproeier', maar eentje die veel meer kan dan alleen aan en uit gezet te worden.

App

Uiteraard werkt de Droplet ook met een app - bijna de standaard voor domotica. Je kunt daar de sproeier van een afstandje mee bedienen, en je kunt er programma's mee instellen zodat de sproeier op een bepaalde tijd aanspringt.

Encyclopedie

Maar wat de Droplet pas Ć©cht handig maakt, is dat hij een grote encyclopedie aan boord heeft met daarin iedere denkbare boom en plant die mogelijk in je tuin staan. Bovendien herkent de Droplet dat groen, zodat het precies kan identificeren hoeveel water een bepaalde plant nodig heeft.

Planten bewateren

De Droplet kan zich vervolgens heel gericht op de plant spuiten en die de precieze hoeveelheid water geven die de plant nodig heeft.

Watermisbruik

Volgens de makers verbruiken mensen veel te veel water als ze hun sproeier aanzetten. In het gebied waar de makers vandaan komen (Nevada, in Amerika), is er vaak een watertekort. Dat komt met name omdat mensen zo veel water gebruiken om hun tuin te bewateren.

Kosten eruit halen

Volgens de ontwerpers kun je op die manier wel 200 euro per jaar besparen - al is dat in een woestijnomgeving al wel snel gezegd. Maar als de Droplet echt werkt zoals de makers beloven, dan heb je de kosten er ook in ons regenachtige klimaat binnen een paar jaar uit.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Domotica, droplet, sproeier

Nieuws headlines

Laatste reactie