abonneren

De Crunchpad gaat er niet meer komen

De eerste echte concurrent voor de komende Apple Tablet blijkt al overleden voor zijn geboorte. We hebben het hier over de Crunchpad, de veelbesproken webtablet van Michael Arrington van Techcrunch.Volgens Arrington is de Crunchpad niet stukgelopen op de ontwikkelingskosten. Aanvankelijk zou de Crunchpad een webtablet voor minder dan $200 moeten worden, niet veel later werd de prijs bijgesteld naar $300. Er deden echter geruchten de ronde dat de hoge productiekosten tot een verkoopprijs tussen de $300 en $400 zouden leiden.

"Irrelevant," zegt Arrington. Enkele grote partners waren bereid de webtablet tegen kostprijs te verkopen, om te verdienen aan content en services. Ook Intel zou naar verluid welwillend tegenover de Crunchpad hebben gestaan (de webtablet bevat een Atom), waardoor er een speciale korting mogelijk was.

Het probleem zit hem dus niet in de kosten, maar simpelweg in het feit dat Arrington opgelicht is. Fusion Garage, het bedrijf dat de Crunchpad zou gaan produceren, heeft enkele dagen voor de introductie van de webtablet een mail gestuurd dat ze de Crunchpad zelf gaan verkopen. Ze willen niets meer met Arrington te maken hebben, die op deze manier buiten zijn eigen project gesloten wordt. Fusion Garage heeft nog wel gezegd dat Arrington hoofd marketing mag worden, mocht hij hier interesse in hebben.

Het hele verhaal is te lezen op TechCrunch, maar de Crunchpad lijkt vooralsnog niet meer op de markt te gaan komen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord