De beste kantoor-gadgets: Deel 2

beste kantoor-gadgets
Als je dagelijks op kantoor bent, dan kun je misschien wel wat hulp gebruiken om je dag beter door te komen. In dit artikel hebben we wat handige hulpjes voor je bij elkaar gezocht die jou weer met veel plezier en gemak naar kantoor laten gaan. Dit zijn de beste kantoor-gadgets.

Ember Travel Mug (127 euro)

beste kantoor-gadgets

Lauwe koffie is niet lekker, maar hoe weet je nu of je drankje op goede temperatuur is? Deze handige beker vertelt het je direct en houdt bovendien je drankje ook nog eens lekker warm. Door aan de bodem te draaien, kun je namelijk de temperatuur aangeven waarop je koffie of thee moet blijven.

Je kunt hem ook bedienen met de speciale app voor Android, iOS en smartwatches. Met die app kun je een aantal presets maken voor verschillende drankjes en je beker van een (digitale) naam voorzien. De app geeft een notificatie op het moment dat je drank de juiste temperatuur heeft bereikt. Verbinding met de app en de beker geschiedt via bluetooth.

De Ember Travel Mug is voorzien van een losse coaster om hem op te laden. De Ember is gecertifieerd met de IPX7-beschermingsgraad, waardoor je hem veilig kunt schoonmaken in water. Een volledig opgeladen batterij houdt je drankje tot twee uur op de juiste temperatuur, maar of je koffie of thee na die tijd nog wel zo lekker is, is natuurlijk de vraag …

LG BE16NU50 (114,99 euro)

beste kantoor-gadgets

Vrijwel geen enkele laptop wordt tegenwoordig nog geleverd met een dvd-speler. In veel gevallen kan het toch handig zijn om een cd’je of dvd’tje te kunnen afspelen, of er zelfs eentje te branden. Dan is een losse speler of brander een uitkomst. Neem bijvoorbeeld nu deze LG BE16NU50, een portable blu-ray-speler en -brander die je zonder problemen aansluit op je laptop of iedere andere computer zonder optisch station. Ook handig als je huidige speler geen ondersteuning biedt voor blu-ray-disks.

De BE16NU50 sluit je eenvoudig aan op je usb-poort, maar de speler vereist wel een losse adapter. De LG-brander en speler kan overweg met cd’s, dvd’s en blu-ray-schijfjes en kan dergelijke disks ook branden, tot een snelheid van maximaal 14x voor blu-rays. Hierdoor kun je de speler ook gebruiken om back-ups van je bestanden te maken. De brander kan overweg met dual-layer-schijfjes en het duurzame M-DISC-type.

De beste prestaties haal je door de drive aan te sluiten op je usb3.0-poort, zodat je op de hoogste snelheid kunt branden. Onderweg van werk naar huis een filmpje kijken? Ook dat kan deze speler moeiteloos dankzij de meegeleverde afspeelsoftware voor Windows 10.

IRIScan Mouse Executive 2 (79 euro)

beste kantoor-gadgets

Hoewel scannen van documenten misschien niet zo vaak meer gebeurt, kan het handig zijn als je de mogelijkheid hebt om teksten of foto’s te digitaliseren. Maar waarom zou je daar een tweede apparaat voor gebruiken? De IRIScan Mouse Executive 2 is namelijk een muis en documentscanner in één apparaat.

De onderzijde van de muis bevat een 400dpi-scanner die je activeert met een knopje aan de zijkant van de muis. Bij het indrukken wordt de scanner geactiveerd en wordt direct de scansoftware op pc of Mac opgestart. Het document (maximaal A4-formaat) kun je in een zigzaggende beweging inscannen. Dat hoeft niet eens precies, want de software maakt er een samengevoegd nieuw document van. Nadat je het document hebt gescand, hoef je deze alleen maar naar Word, Excel of ieder ander tekstbewerkingsprogramma te slepen. De scans kunnen daarna direct bewerkt worden, want de teksten worden direct bewerkbaar.

De orc-software ondersteunt maar liefst 130 verschillende talen, en zelfs automatisch vertalen naar het Nederlands of een andere taal behoort tot de mogelijkheden. En voor het geval je ze nog ontvangt: visitekaartjes kun je er ook mee inscannen en direct importeren in je adresboek in Windows 10.

Skagen Falster (299 euro)

beste kantoor-gadgets

De tech-industrie mag het fenomeen smartwatch dan wel hebben aangejaagd, traditionele horlogemakers pikken ook graag een graantje van deze trend mee. Zij weten als geen ander dat het oog ook wat wil – een filosofie die er bij het Falster-horloge van Skagen duidelijk vanaf spat.

De Falster is een heel keurig en deftig klokje, met leren bandje en een roestvrijstalen behuizing. Daar kun je mee gezien worden. De Skagen kan geen hartslag meten en heeft geen gps-ondersteuning, maar helpt je vooral bij het op tijd ontvangen van berichten. Handig als je een afspraak bent vergeten. Ook op weg naar een klant of kantoor kan de Falster je helpen, want het Wear OS-besturingssysteem is gekoppeld aan Google Assistant. Zo weet je waar de files staan of met welk openbaarvervoermiddel je het snelst op je bestemming bent.

Rekening houden met de tijdstippen van andere continenten? Ook dat is mogelijk, want op het display van de Falster kun je twee tijdzones weergeven. De koppeling met je smartphone verloopt via bluetooth 4.1 low energy, waardoor het horloge niet veel energie verbruikt.

Livescribe Echo SmartPen (153 euro)

beste kantoor-gadgets

Als je veel vergaderingen moet bijwonen op kantoor, kan dat soms aardig wat tijd in beslag nemen, zeker als je ook nog moet notuleren en de notulen moet uitwerken. Maar het opschrijven van hetgeen er wordt besproken tijdens een meeting gaat een stuk makkelijker met deze magische pen.

De Livescribe Echo SmartPen laat je virtueel op papier schrijven en tovert de geschreven tekst automatisch op het scherm van je smartphone. En dankzij de software wordt de geschreven tekst automatisch omgezet in bewerkbare tekens, zodat je je teksten later eenvoudig kunt uitwerken. Je sluit de pen aan via de usb-poort en tijdens het schrijven op papier (ja, met echte inkt) wordt de tekst ook direct op je scherm getoverd.

Weet je niet precies meer wat er tijdens de vergadering is gezegd omdat je eigenlijk niet hebt zitten opletten? Ook dan hoeft dat geen probleem te zijn, want de pen kan ook gebruikt worden als dictafoon, zodat je een hele vergadering kunt opnemen en later kunt terugluisteren. Bij de Echo SmartPen wordt ook speciaal papier geleverd, waar pictogrammen op staan waarmee je direct functies van de pen kunt activeren, zoals het starten van een audio-opname. Maar die functies kun je ook starten via de pen zelf.

Geschreven door: Mark Gamble op

Category: Review, Algemeen

Tags: gadgets, kantoor