abonneren

De beste browsers voor je iPhone of iPad

De iPad is ideaal om op te surfen, en veel sneller en lichter dan een laptop. Maar de Safari-browser kent nogal wat beperkingen. Gelukkig schiet PCM te hulp, want wat zijn nou de beste browsers voor je iOS-apparaat?

Chrome

Het is bijna de favoriete browser van internettend Nederland, en met goede reden. Chrome is snel, stabiel en heeft ondersteuning voor veel extra plugins. Maar voor de mobiele variant van de Chrome-browser is de synchronisatie een belangrijk punt. Door je tabbladen met Chrome te synchroniseren kun je ook op je tablet (of smartphone) makkelijk bij je favoriete websites. Bovendien is Chrome ook op de tablet bijzonder snel, dus is het een goed alternatief voor Safari.

Je kunt Chrome voor iOS hier downloaden, of via de onderstaande QR-code hieronder.

Dolphin

Als je een browser zoekt met meer opties, dan moet je bij onze favoriet zijn: Dolphin. Die heeft een aantal handige en vooral krachtige toepassingen die voor de power-user erg geschikt zijn, zoals de Evernote Web Clipper (waarmee je webpagina's en artikelen direct naar Evernote stuurt), een fullscreen-modus, en een optie om webpagina's direct in hun desktop-versie te bekijken. Ook zit er een ingebouwde adblocker in en worden je downloads automatisch georganiseerd. Dolphin maakt van je iPad een echte desktop-ervaring, waardoor wij 'em zeker aanraden.

Dolphin is hier te downloaden, of via de onderstaande QR-code.


Puffin

Als je vooral een snelle browser wil hebben, dan moet je bij Puffin zijn. Puffin werkt anders dan conventionele browser, doordat de app enkele zware elementen via de cloud laat draaien. Daardoor is de browser merkbaar sneller, al heeft dat ook wel veel met je internetverbinding te maken.

Puffin is ook één van de weinige browsers die Flash-video's en websites gewoon afspeelt. Hoe relevant dat nog is in de tijd dat alles op HTML5 draait, is sterk de vraag. De gratis versie van Puffin speelt Flash-bestanden maar een x-aantal uren af, maar je kunt ook voor de premium-versie gaan.

Mercury Browser

Mercury is eigenlijk Safari op steroïden. De browser ziet er redelijk hetzelfde uit als de standaard iOS-browser, maar heeft een hele rits andere functies. Zo blokkeert Mercury advertenties en zit er een ingebouwde wachtwoordkluis in de browser. Wat ook handig is, is de gebarenbesturing van de browser. Door een bepaald teken te schrijven ga je naar de volgende of de vorige pagina of open je je favorieten. Je betaalt er een schamele 89 cent voor, dus voor de prijs hoef je het niet te laten.

Je kunt de Mercury Browser hier downloaden, of via onderstaande QR-code.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie