}
abonneren

De beste alternatieven voor Kickass Torrents

Kickass Torrents is al ruim 2 maanden offline, en we zijn net een beetje over het verlies ervan heen. Tijd om op zoek te gaan naar de beste alternatieven. Die zijn er gelukkig genoeg, al moeten we even goed zoeken. We zetten de beste alternatieven voor Kickass Torrents voor je op een rijtje.

Let op: Downloaden is in Nederland illegaal, dus doe dat op eigen risico. Gebruik een goede VPN om anoniem te blijven, en een virusscanner om gedownloade files te bekijken.

Lees ook: Legaal tv-series en films kijken in Kodi zonder torrents

Kickass Torrents zelf

Enkele maanden nadat Kickass Torrents offline werd gehaald, hebben de oorspronkelijke beheerders achter de torrentsite een nieuwe website opgezet met dezelfde naam en dezelfde vertrouwde indeling. Het aanbod is nog niet zo groot, maar daar moet snel verandering in komen. Kickass Torrents is terug.

DX Torrent

Een schaamteloze kopie van Kickass Torrents die niets te maken heeft met de oude website. Je mag er iets van vinden dat DX Torrent het ontwerp van KAT heeft gestolen, maar als je gewoon graag je oude favoriete site wilt blijven gebruiken zit je hier wel goed. Ook het aanbod van DX Torrent lijkt net zo groot als dat van Kickass Torrents, dus je mist er niets mee.

Demonoid

Demonoid is al meer dan 15 jaar een begrip in downloadland, maar heeft om de één of andere reden nooit zoveel faam vergaard als The Pirate Bay. Demonoid is een forum waarop gebruikers torrents kunnen plaatsen, die daar voorzien worden van het aantal trackers en de inhoud van het bestand.

EZ TV

Wie geen interesse heeft in films maar alleen series wil kijken kan terecht op EZ TV. Daar kun je vooral terecht voor het vinden van losse afleveringen van zowat alle series die je kunt bedenken, die je kunt zoeken of kunt vinden via een handig drop-down-menu. De site is verre van perfect, want je kunt bijvoorbeeld niet sorteren op bestandsgrootte of zoeken op het aantal trackers, maar het aanbod is wel enorm.

The Pirate Bay

The Pirate Bay is de meest notoire downloadsite van het internet, en hoewel de site lang niet meer zo krachtig is als vroeger is The Pirate Bay nog steeds één van de beste sites om torrents te vinden.

Sinds de site eind 2014 tijdelijk offline werd gehaald is het aanbod niet meer zo uitgebreid als vroeger, maar de meeste populaire films en muziek die je zoekt staan er nog steeds op. Bovendien zie je in één oogopslag hoeveel seeders en leechers een torrent heeft, of een torrent geverifieerd is, en hoe groot een bestand is.

TPBClean

TPBClean staat vrij letterlijk voor 'schone versie van The Pirate Bay'. Het betreft een kopie van de originele site, zonder seksadvertenties of pornografische torrents. Verder werkt de site zoals je gewend bent.

Isohunt

Nog zo'n site die terug is van weggeweest: Isohunt. Dat was in 2012 en 2013 één van de populairste torrentsites van het web tot die eind van dat laatste jaar offline werd gehaald door de Canadese politie. Let wel op, want in tegenstelling tot isohunt.com is Isohunt.to géén doorstart van de eerdere site. Het is niet bekend wie er achter Isohunt.to zitten, maar de site biedt in ieder geval veel verschillende torrents aan. Voor het downloaden van muziek en films is Isohunt vooral interessant, want de site heeft uitgebreide informatie over de inhoud van films en series. Zo kun je makkelijk vinden welke acteurs er in een film spelen, je kunt series per seizoen bekijken, en je krijgt aanbevelingen op basis van de torrent die je downloadt.

1337x

Na de val van Torrentz.eu is 1337x  de beste verzamelsite voor het downloaden van kwalitatief goede torrents. 1337x verzamelt torrents van andere hosting-partijen, maar doet iets extra's: Een redactie controleert de torrents op hun kwaliteit en authenticiteit. Op deze site vind je dus geen slechts cam-rips, maar alleen hd- of full-hd-bestanden met goed geluid.

YiFy Torrents

YiFy is ook weer een bekende naam waar we vaker iets van hebben gehoord. YiFy was een bekende groep uploaders, die bekend stond om kwalitatief goede films in een klein formaat. YiFy werd eerder dit jaar offline gehaald door de autoriteiten, maar er zijn genoeg torrentsites die meeliften op de goede naam van YiFy.

De bekendste daarvan is YTS.ag. Dat is niet hetzelfde als YiFy, maar de site is desalniettemin een goede bron voor torrents. Het is niet bekend waar de torrents vandaan komen, maar ze zijn in ieder geval weer ouderwets goed en ouderwets klein.

RARBG.to

RARBG is een no-nonsense torrentsite, die met name opvalt door zijn overzichtelijkheid. Met name voor filmliefhebbers. In een carrousel met 'aanbevolen torrents' zie je meteen welke films er recentelijk zijn toegevoegd. Kies je een film, dan zie in het overzicht eronder ook welke versies er allemaal op de site staan (wel/niet full-hd bijvoorbeeld), en hoeveel seeders die hebben. 

Overigens heeft de geschiedenis van RARBG nog een Nederlands tintje. De torrentsite werd inmiddels bijna tien jaar geleden nog gehost via het Nederlandse Leaseweb. Stichting Brein dwong RARBG op die manier in 2008 offline. De site dook een week later alweer op, dit keer bij een Zweedse host.

Lees ook: Legaal tv-series en films kijken in Kodi zonder torrents

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: pirate, bay

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI