abonneren

De 6 gekste gadgets van de eerste CES-dag

De CES-beurs in Las Vegas is ieder jaar dé beurs waar 's werelds grootste fabrikanten hun nieuwe gadgets presenteren, maar er wordenn ook meer dan genoeg kleine en leuke gadgets getoond. Maar zijn ze ook altijd even nuttig? Wij stuurden onze redacteur ter plaatse er opuit met de opdracht de vreemdste gadgets van de dag te zoeken.

Ziekte voorkomen met de 'Reliefband'

Deze 'Reliefband' is een armband die de drager beschermt tegen wagenziekte of zwangerschapsmisselijkheid. Dat gebeurt door 'diverse golven, frequenties en intensiteiten', stelt de maker, maar hoe dat precies te werk gaat konden we op de beurs nog niet ontdekken...

Meer dan termen als "zenuwbanen", "impulsen" en "buikgolvel" konden we de fabrikant niet ontlokken, en de ReliefBand voelt vooralsnog dan ook vooral als homeopathische tech, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor sommige mensen niet een (al dan niet placebo-achtige) uitkomst zal zijn.


 

Altijd je handen op 10 voor 2 met de Smartwheel

Voor iedere automobilist die niet weet dat het toch echt het veiligst is om altijd met twee handen aan het stuur te rijden, heeft het Amerikaanse Smartwheel een "slim" device ontwikkeld dat je om je autostuur kunt klikken. Je krijgt vervolgens met een pieje en een lampje te weten wanneer je een hand van het stuur haalt of wanneer je niet goed gepositioneerd hebt. Prima initiatief, maar waarom dit gespje bijna 200 dollar moet kosten is ons een volstrekt raadsel...


 

Je broek ophouden met de Belty Good Vibes

"Belty Good Vibes is de eerste smart-riem die kunstmatige intelligentie in een riem verwerkt". Een uitspraak die ons als de sodemieter richting de stand van Belty liet rennen, want zoiets moeten we natuurlijk zien. Naast het omhooghouden van je broek kan de Good Vibes-riem ook je activiteiten bijhouden en je hier feedback op geven.

Dat doet de Belty door middel van vibraties(!). Inderdaad, trillingen op een lichaamsplek waar je misschien niet gedurende de hele dag gepikkeld wilt worden met trillingen (of juist wel). Wanneer je meer moet lopen of je doelstellingen hebt gehaald zal de riem dit laten weten. Waarom deze technologie in een riem verwerkt moet worden die je iedere avond mag opladen? Wij weten het ook niet.
 

Rietjescamera Boud PIC

Op cameragebied heeft de CES ook dit jaar weer veel hoogstandjes gebracht. PIC Jack, PIC Bob en PIC Frank kunnen we helaas niet tot die categorie rekenen... Deze kleurrijke camera's van het Koreaanse Boud zijn verwerkt in een siliconen 'rietje' dat je kunt buigen en zodoende om je arm kunt klemmen, kunt neerzetten op tafel of om je broekspijp (ja, ze gaven het echt als voorbeeld...) kunt buigen.

De camera's zijn ook nog eens als een soort veredelde trol-wezens vormgegeven, inclusief pluishaar en voelsprieten. Jammer dat Boud de camera's op deze bizarre manier in de markt zet, want de full hd video-opties, 8 megapixel-sensor en waterdichte behuizing maken het best interessant.


 

Digitsole Smart Shoe

Een bedrijf genaamd Digisole kondigde 's werelds eerste slimme schoen aan: de Smart Shoe. Waarom? Misschien om we dan eindelijk die Back to the Future-schoenen van Marty McFly kunnen dragen! Dat Digisole hier de eerste stap in neemt juichen we toe, maar dan graag wel met een ietwat fatsoenlijker ontwerp, want hier gaat natuurlijk niemand mee over straat. Wat kan je met een slimme schoen? Onder meer de warmte in de schoen regelen, de lampjes aan de voorzijde instellen en het draagcomfort aanpassen.

Geurend wakker worden met de Sensorwake

Je hebt wekkers die je met een keihard gerinkel uit bed trommelen. Je hebt wekkers die je met verlichting uit een diepe slaap trekken. En er zijn zelfs wearables die je via trillingen wakker maken. Het Franse Sensorwake claimt echter dat er nog een zintuig is dat je snel uit je slaap kan halen: geur!

De Olfactory Alarm Clock beschikt over 'geurmodules' (je kunt onder andere kiezen uit 'Koffie', 'Oceaan', 'Chocola' en 'Verse croissants') die een geur door je slaapkamer verspreidt waar je binnen enkele minuten van wakker wordt. Een brug te ver? Onze korte test met het apparaat maakte al wel duidelijk dat de apparaten een sterke geur (lees: stank) kan vrijgeven die ons snel uit de slaapkamer zou jagen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ces2016

Nieuws headlines

Laatste reactie