abonneren

Ddr3 bereikt zelfde prijspeil als ddr2-geheugen

De prijs van ddr3-geheugen blijft maar dalen. Als we de Taiwanese fabrikanten mogen geloven, dan zijn de reepjes binnen korte tijd even duur als de huidige ddr2-reepjes. Op dit moment kost één gigabyte aan ddr3-geheugen $1,90 (inkoop) en één gigabyte aan ddr2-geheugen $1,60.Omdat er steeds meer ddr3-geheugen verkocht wordt daalt de prijs van deze geheugensoort. Tegelijkertijd wordt er minder ddr2-geheugen verkocht en geproduceerd, waardoor de prijs van dit geheugen licht stijgt.
Taiwanese fabrikanten verwachten dan ook dat het raakpunt waarop ddr2 en ddr3 even duur zijn ergens onder de $2 per gigabyte ligt.

Dat dit raakpunt niet al bereikt is, heeft eigenlijk maar één reden: het tekort aan ddr3-chips eerder dit jaar. Door het tekort zijn de prijzen tijdelijk weer omhooggegaan en hebben een aantal fabrikanten weer gekozen voor ddr2-geheugen. Nu dat vrijwel alle geheugenfabrieken hun ddr3-productie opgevoerd hebben zal het raakpunt snel bereikt worden, vermoedelijk in het vierde kwartaal van dit jaar.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: