abonneren

Ddr3 bereikt zelfde prijspeil als ddr2-geheugen

De prijs van ddr3-geheugen blijft maar dalen. Als we de Taiwanese fabrikanten mogen geloven, dan zijn de reepjes binnen korte tijd even duur als de huidige ddr2-reepjes. Op dit moment kost één gigabyte aan ddr3-geheugen $1,90 (inkoop) en één gigabyte aan ddr2-geheugen $1,60.Omdat er steeds meer ddr3-geheugen verkocht wordt daalt de prijs van deze geheugensoort. Tegelijkertijd wordt er minder ddr2-geheugen verkocht en geproduceerd, waardoor de prijs van dit geheugen licht stijgt.
Taiwanese fabrikanten verwachten dan ook dat het raakpunt waarop ddr2 en ddr3 even duur zijn ergens onder de $2 per gigabyte ligt.

Dat dit raakpunt niet al bereikt is, heeft eigenlijk maar één reden: het tekort aan ddr3-chips eerder dit jaar. Door het tekort zijn de prijzen tijdelijk weer omhooggegaan en hebben een aantal fabrikanten weer gekozen voor ddr2-geheugen. Nu dat vrijwel alle geheugenfabrieken hun ddr3-productie opgevoerd hebben zal het raakpunt snel bereikt worden, vermoedelijk in het vierde kwartaal van dit jaar.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord