abonneren

DAVE: opslag voor uw mobiele telefoon

Seagate wil schijfruimtegebrek op mobieltjes oplossen met DAVE, oftewel Digital Audio Video Experience. Het DAVE-platform kan 10 tot 20 GB aan opslag draadloos toegankelijk maken voor mobiele telefoons en is kleiner dan een gemiddeld mobieltje.Dankzij de DAVE-technologie kunnen apparaten met bluetooth of wi-fi de beschikking krijgen over de inhoud van de harde schijf van DAVE.
Zo wordt het probleem van de kleine harde schijven in mobieltjes efficiënt opgelost.

Het prototype van DAVE heeft de afmetingen van een credit card en is één centimeter dik. Het gewicht is een magere 70 gram. De accu moet goed zijn voor 10 uur lang streamen van media en 14 dagen standbytijd. DAVE kan tot op 10 meter afstand van een mobieltje gebruikt worden.

De kracht van DAVE zit hem in zijn open-source-karakter. Andere fabrikanten kunnen applicaties ontwikkelen voor de mobiele telefoon waarbij ze de enorme schijfcapaciteit van DAVE aanboren. Seagate verwacht de producten rond het tweede kwartaal in de markt te kunnen zetten.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord