abonneren

Dataverkeer haalt mobiel bellen in

Voor het eerst is het wereldwijde mobiele dataverkeer in omvang groter dan dat van spraakverbindingen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Zweedse telecomfabrikant Ericsson.Uit metingenin alle regio's van de wereld, blijkt het dataverkeer de afgelopen twee jaren met 280 % te zijn toegenomen. De 4,6 miljard mobiele telefoons zijn goed voor 140.000 terabyte aan spraakverkeer.
Deze hoeveelheid is in december voor het eerst overtroffen door zo'n 400 miljoen mobiele breedbandgebruikers.

Hiermee is volgens Ericsson een belangrijke mijlpaal bereikt. "Onze voorspelling, dat de aantrekkingskracht van het overal en altijd online zijn, het mobiele dataverkeer zou laten groeien is nu bevestigd", aldus de woordvoerder van Ericsson. Ericsson verwacht dan ook dat het mobiele dataverkeer jaarlijks zal verdubbelen de komende vijf jaar.

Momenteel halen de mobiele providers nog meer dan 60 % van hun inkomsten uit het mobiele telefoonverkeer. Verwacht wordt dat de inkomsten uit het spraakverkeer in 2014 zullen worden ingehaald door het dataverkeer. Rest mobiele telecomproviders de schone taak hun mobiele netwerken geschikt te maken voor de groei in het dataverkeer.

Via: TotalTelecom

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie