abonneren

Dashlane laat je in één keer alle wachtwoorden veranderen

Wachtwoordmanagers zijn erg handig voor het beschermen van de toegangscodes van al je accounts, maar als er weer het zoveelste lek is moet je nog steeds al je wachtwoorden veranderen. Dat hoeft echter niet meer met Dashlane. Dat maakt het namelijk mogelijk om met één klik ál je wachtwoorden te veranderen.
De nieuwe functie van Dashlane heet Password Changer, en werkt voorlopig met een groot aantal grote websites zoals Google, Facebook en Twitter. Met de Password Changer kunnen gebruikers een uniek wachtwoord aanmaken voor iedere losse dienst, die door een computersysteem wordt gegenereerd. Die wachtwoorden worden gelijk opgeslagen in de wachtwoordmanager zelf.

Alles aanpassen

Gebruikers kunnen het wachtwoord per site laten aanpassen via de wachtwoordmanager, maar er is ook de mogelijkheid om alle wachtwoorden in één keer te veranderen. De wachtwoordmanager houdt tegelijkertijd ook rekening met tweestapsverificatie, want gebruikers krijgen een pop-up te zien waarin zij hun unieke sms-code kunnen invoeren.

Concurrent

Dashlane is een relatief onbekende concurrent van grote wachtwoordmanagers zoals Lastpass en 1Password. De app is gratis te gebruiken, maar er zijn meer mogelijkheden met een betaald abonnement. De Password Changer is momenteel alleen nog in de bèta-fase te gebruiken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Wachtwoord, Dashlane, Wachtwoordmanager