abonneren

"Dapper" China is bang voor YouTube

Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken is China niet bang voor het internet. Maar vlak na die uitspraak hadden Chinese internetgebruikers plotseling geen toegang meer tot de videodienst YouTube.Chinese internetgebruikers hebben sinds 24 uur geen toegang meer tot YouTube. Google, de eigenaar van YouTube, weet niet waarom Chinezen geen toegang meer hebben tot de videodienst. De internetgigant kan niet zeggen of hetom een blokkade gaat door de Chinese regering of dat hetgewoon een technisch probleem is.

Volgens de Chinese regering bewijzen de 300 miljoen internetgebruikers en de meer dan 100 miljoen weblogs dat het Chinese internet open en toegankelijk is. De Chinese regering vindt echter wel dat het Chinese internet gereguleerd moet worden om de bevolking te beschermen tegen "schadelijke informatie". In januari gaf de Chinese regering de opdracht om honderden websites offline te halen, waaronder verschillende websites die populair zijn in Tibet.

Google en YouTube werden al eerder in China geblokkeerd. Ook heeft de Chinese regering specifieke videofilmpjes op YouTube geblokkeerd. Begin maart ondervonden veel Chinezen ook problemen toen ze probeerden op YouTube te komen. Deze maand is het een jaar geleden dat veel Tibetanen de straat op gingen om te protesteren tegen de bezetting van hun land door China.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: