abonneren

D66 tegen afsluiten internetgebruikers

Het Europees parlement stemt vandaag onder andere over een wet die het mogelijk maakt internetgebruikers af te sluiten van het web, als ze drie keer betrapt zijn op illegaal verspreiden of downloaden van bestanden. D66 is tegen. De partij vindt dat er altijd tussenkomst moet zijn van een rechter.Als het aan het Europees parlement ligt, worden internetgebruikers die tot drie keer toe worden betrapt op het illegaal verspreiden of downloaden van bestanden, afgesloten van internet. De D66-fractie in Straatsburg is het daarmee niet eens en zal vandaag tegen dit voorstel stemmen.
In een persbericht zegt D66-europarlementariër Sophie in ´t Veld: “Voor ons is het onaanvaardbaar dat zo’n afsluiting kan plaatsvinden zonder tussenkomst van de rechter. Wat ons betreft proberen de regeringen van de Europese lidstaten op deze manier de rechtsbescherming van burgers via een achterdeur uit te hollen.”
De zogeheten ‘three-strikes-you’re-out’-wet maakt onderdeel uit van een pakket voorstellen om onder andere de concurrentie in de telecommarkt te stimuleren en investeringen in vezelnetwerken aan te moedigen. D66 steunt die voorstellen wel, maar zal niettemin tegen het hele pakket stemmen als de omstreden ‘drie keer in de fout’ regel niet wordt aangepast.
Overigens is het in Nederland nog altijd bij wet toegestaan om muziek en films te downloaden. Alleen het uploaden (en dus verspreiden) van muziek en films is niet toegestaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord