abonneren

D66 en GroenLinks willen toch heffing op mp3-spelers

De heffing op mp3-spelers is toch niet van de baan, als het aan D66 en GroenLinks ligt. Beide partijen zien graag een heffing waar muzikanten maar ook podcasters van profiteren. Volgens beide partijen zijn er voldoende andere landen aan te wijzen waar een dergelijke heffing ook bestaat.Dit alles is te lezen in een motie, die aanvankelijk op 17 december werd ingediend door D66-kamerlid Boris van der Ham en GroenLinks-kamerlid Femke Halsema.
Van der Ham is een goede bekende van de SONT (Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding) en heeft de uitspraak van afgelopen dinsdag dan ook op de voet gevolgd.

Volgens van der Ham zou de heffing niet zozeer ten goede moeten komen aan de muziekindustrie, maar juist aan de kunstenaars. Hier vallen volgens hem ook podcasters onder. Of en wanneer de motie alsnog in stemming wordt gebracht is niet bekend.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord