abonneren

D-link komt met Boxee mediaspeler

D-link lanceerde gisteren de mediaspeler Boxee Box in Nederland. De mediastreamer met eigenzinnige vormgeving zal vanaf november beschikbaar komen voor een adviesprijs van 229 euro.
De Boxee Box kan nu al in de voorverkoop worden gekocht.De Boxee Box is gebaseerd op de populaire Boxee-software dat gebruikt kan worden om je computer in een mediacenter te veranderen, waarbij je op een intuitieve manier door al je mediabestanden kunt bladeren (en afspelen) en tv mee kunt kijken en opnemen. De Boxee Box combineert de software met op maat gemaakte hardware met de Intel Atom CD4100 als kloppend hart. De buitenkant is echter wat het meeste opvalt door de onorthodoxe vormgeving (zie afbeelding).
De afstandsbediening heeft een ingebouwd QWERTY-toestenbord zodat internetten ook prima mogelijk is. Je kunt ook je mobieltje als afstandsbediening gebruiken (iPhone, Android en Palm Pre) met een speciale Boxee-app.

Het apparaat mist een hardeschijf en is dus in de basis een mediastreamer en heeft een 100mbit aansluiting net als een snelle draadloze connectie (802.11 n/g/b). Video's in fullhd (1080p) kunnen via de hdmi-poort naar de tv worden gestuurd en alle populaire bestandsformaten worden ondersteund (waaronder avi, mkv, mpeg, wmv, flv) en ook ondertitelingformaten (srt, smi, sub, ssa, ass) worden probleemloos weergegeven. Een SD-kaartlezer ontbreekt ook niet zodat je direct je foto's op tv kunt bekijken.

Dit is echter niet waar de Boxee de concurrentie mee om de oren kan slaan, dat doet het vooral met het open platform waarbij iedereen eigen applicaties kan ontwikkelen. Op dit moment zijn er al apps beschikbaar voor onder meer Facebook, YouTube, MTV Music, mySpace tv, Flickr, Picasa, Last.fm, Joost, Comedy Central en CNN.

Boxee claimt de eerste mediacenter te zijn met integratie van sociale-netwerkfuncties zoals Twitter en Facebook waardoor je aanbevelingen kunt delen met vrienden en zien waar ze naar kijken/luisteren. Tevens biedt de Boxee mogelijkheden om te bepalen waar de eigen kinderen naar kijken door de mogelijkheid van ouderlijk toezicht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie