abonneren

D-Link en Boxee komen met speciale media-pc

En daar is hij dan eindelijk: de Boxee Box. Dit aparte apparaatje wordt ontwikkeld door D-Link en voorzien van de Boxee-software om een ultiem mediacenter te creeƫren. De Boxee Box telt een hdmi-poort, sd-slot, twee usb2.0-poorten, wifi en ethernet.D-Link wil weinig kwijt over het binnenste van de Boxee Box, maar omdat Boxee zwaar geoptimaliseerd is voor nVidia-chips gokken we op een ION-platform. D-Link wil de Boxee Box in het tweede kwartaal van 2010 op de markt zetten voor zo'n $200.

Overigens heeft Boxee gisteren de nieuwe gebruikersinterface gepresenteerd [screenshots]. De interface is veel cleaner en begrijpelijker dan de vorige interface. Een sidebar, die overal op te roepen is, laat u makkelijk zoeken naar mediabestanden terwijl u met een universeel menu makkelijk naar andere delen van het programma springt of het huidige mediabestand van een waardering voorziet.

Belangrijk aan Boxee is de uitgebreide ondersteuning voor applicaties. Op dit punt onderscheidt Boxee zich duidelijk van zijn oervader, XBMC. Boxee heeft deals met een groot aantal partijen, waaronder BBC, CNN, Comedy Central, Facebook, Flickr en zelfs de Suicide Girls komen met een eigen Boxee-applicatie.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: