abonneren

Cydia opent eigen concurrent iTunes App Store

Afgelopen zaterdagnacht is de Cydia App Store live gegaan. Weliswaar met slechts één applicatie, maar het signaal dat ontwikkelaar Jay Freeman wil afgeven is duidelijk: Apple moet ophouden met zijn stricte goedkeuringsbeleid ten opzichte van iPhone-applicaties.Vanaf dit weekend kent Cydia twee nieuwe kernfunctionaliteiten. De eerste is reacties en waarderingen, zodatvantevoren beter te bepalen is of een applicatie of extensie de moeite waard is. De tweede is de Cydia Store, een volwaardig alternatief voor de App Store.
Applicatie-ontwikkelaars kunnen dus nu kiezen om hun applicatie van de App Store of de Cydia Store aan te bieden. Het grote verschil tussen de twee, is dat de Cydia Store geen goedkeuringsbeleid hanteert en dus applicaties zal aanbieden met veel ingrijpendere functionaliteit.

Het reviewsysteem vereist op dit moment nog een Facebook-account, al werkt Jay Freeman nog aan de mogelijkheid in te loggen met een Google-account. De Cydia Store kent één applicatie, Cyntact, die voor $1.00 verkocht wordt. Deze applicatie laat gebruikersafbeeldingen in de contactlijst zien. In de Cydia Store kan op dit moment alleen nog betaald worden via Amazon's Payments, aan PayPal-ondersteuning wordt hard gewerkt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie