abonneren

CyberLink speelt zowel HD-DVD als Blu-Ray af

Tot voor kort werden hd-dvd- en blu-ray-drives met speciale betaversies van InterVideo en CyberLink geleverd, om toch videomateriaal af te kunnen spelen. Inmiddels heeft CyberLink zijn nieuwe PowerDVD Ultra af, dat met beide formaten overweg kan.PowerDVD Ultra is gebaseerd op PowerDVD 7.2 en ondersteunt een veelvoud aan formaten, waaronder mpeg-2, mpeg-2 hd, h.264, vc-1, mpeg-4 en wmv-hd. Tijdens de installatie herkent PowerDVD de aanwezige drives in de computer en past de installatie ook daarop aan.
Wie een blu-ray-drive heeft, krijgt 'BD Edition' te zien, wie een hd-dvd-drive heeft krijgt 'HD-DVD Edition' te zien. Op dit moment ondersteunt PowerDVD Ultra niet beide formaten tegelijkertijd, maar CyberLink wil dit met een patch wel mogelijk maken.

Eén van de meest spraakmakende features van het PowerDVD-pakket was de screenshot-functionaliteit. Het Duitse CT-magazine heeft al laten zien dat het theoretisch gezien mogelijk is om een hd-dvd-film in volledige kwaliteit te rippen door 25 screenshots per seconde te maken en deze achter elkaar te plakken. Dit is in PowerDVD Ultra nog steeds mogelijk: de screenshot-functie werkt naar behoren. Voor blu-ray ligt het iets anders: Sony heeft geëist dat de screenshot-functionaliteit bij het afspelen van blu-ray-films uitgeschakeld is. Het vergelijken van films op hd-dvd en blu-ray is daarmee ook onmogelijk geworden.

The Inquirer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie