abonneren

Cybercriminelen verschuiven focus naar bedrijfsleven

Hoewel de hoeveelheid malware die gericht is op consumenten nog steeds erg hoog is, lijkt er toch steeds meer een verschuiving aan de gang te zijn richting bedrijfsleven. Dat staat in het jaarlijkse Internet Security Threat Report van Symantec.
Gezien de mogelijke winsten die kunnen worden behaald door inbreuk op bedrijfsmatige intellectuele eigendommen hebben cybercriminelen hun pijlen gericht op bedrijven. In het rapport wordt gemeld dat aanvallers gebruik maken van de overvloed aan persoonlijke informatie die beschikbaar is op sociale netwerksites om ‘sociaal gekleurde' aanvallen uit te voeren op belangrijke personen binnen bedrijven. Hydraq was begin 2010 veelvuldig in het nieuws, maar was slechts de laatste in een lange reeks gerichte aanvallen van dit type, zoals Shadow Network in 2009 en Ghostnet in 2008.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord