abonneren

Cybercriminelen misbruiken Google Trends

Volgens beveiligingsexperts kunnen cybercriminelen door Google Trends gemakkelijk nietsvermoedende internetgebruikers in de val lokken.Google Trends toont de populairste zoektermen in een bepaalde periode. Het toont de zoektermen in een handige grafiek en geeft tevens links naar gerelateerde blogs en nieuwsartikelen.

Cybercriminelen zijn net spinnen. Ze bouwen een groot spinnenweb in de hoop dat toevallige passanten er in verstrikt zullen raken. Omdat maar een klein gedeelte van alle internetgebruikers in hun valstrikken trapt, moeten Cybercriminelen zoveel mogelijk mensen bereiken. Door in spamberichten en op nep-websites gebruik te maken van de populairste zoektermen op Google Trends zijn cybercriminelen ervan verzekerd dat grote groepen mensen richting hun valstrikken worden gelokt. Dan hoeven ze alleen maar af te wachten tot een nietsvermoedende internetgebruiker de verkeerde link aan klikt en de malware op zijn computer installeert.

Gelukkig kan het nieuwe wapen van de cybercriminelen tegen henzelf worden gekeerd. Internetgebruikers kunnen op Google Trends zien voor welke onderwerpen ze extra alert moeten zijn. Indien u vandaag zoekt naar informatie over de tv-programma's True Blood of Entourage of wanneer u trek hebt in een chocolade zeester, wees dan voorzichting met welke links u aanklikt.


Bron: News.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: