abonneren

Cybercrime net zo destructief als kredietcrisis

Cybercriminaliteit zal de komende jaren net zoveel schade berokkenen aan de maatschappij als de huidige kredietcrisis indien er geen betere internationale regels komen. Dit zeggen experts die deze week bij elkaar zijn gekomen in Frankfurt voor de jaarlijkse European Economic Crime conferentie.De financiële schade door cybercriminaliteit wordt geschat op $100 miljard per jaar. De verhouding tussen cybercriminelen en bestrijders is tien op één, en soms zelfs 100 op één.
Volgens de experts zijn er dus veel meer internetbeveiligingsexperts nodig om cybercriminaliteit goed te kunnen bestrijden.

Criminele organisaties misbruiken de onduidelijkheden in de internationale wetgeving omtrent internetcriminaliteit, zoals computerspionage, digitaal geld witwassen en identiteitsdiefstal. Om cybercriminaliteit goed te bestrijden moeten landen meer met elkaar samenwerken en moet er betere internationale wetgeving komen. Cybercriminaliteit is niet alleen een bedreiging voor particuliere internetgebruikers maar ook voor de nationale veiligheid van een land. Verschillende landen, waaronder de VS, zijn bezorgd over de groei van cybercriminaliteit in landen als Rusland en China. Hackers in die landen zorgen regelmatig voor chaos op Amerikaanse computernetwerken.

Een nieuwe trend onder cybercriminelen is het afpersen van directeuren van grote bedrijven. Volgens de cybercriminelen hebben ze belastend materiaal over de directeur in handen en zullen ze dit publiekelijk bekendmaken indien de directeur de criminelen niet maandelijks een groot bedrag opstuurt of meehelpt met criminele activiteiten.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord